Paprika pálivá

Paprika pálivá

Oblíbená zelenina gurmánů.

  • PCR – klasická, velice oblíbená odrůda. Vhodná pro rychlení i pěstování na poli. Plody jsou dlouhé, rovné nebo srpovitě zahnuté. Tenkostěnná, žlutozelené barvy. Jsou aromatické, mírně pálivé chuti. Velice šťavnaté. Hojně pěstovaná.
  • Ilika – typicky maďarská mírně pálivá paprika. Vysoce úrodná s výbornou chutí. Plod je kulovitého tvaru, masitý. Používá se k plnění zelím a konzervování ve sladkokyselém nálevu. Maďarská specialita.


Paprika chilli

  • Korál – raná, silně pálivá odrůda. Rostlina je středně vysoká. Plody jsou kulaté, červené. Vhodná k nakládání, sušení i konzumaci v čerstvém stavu. Oblíbená. SHU 25 000 – 35 000.
  • Kilián – oranžová chilli paprička. Pěstování na poli i skleníku. Středně dlouhé plody. Rostliny vyžadují dostatečnou zásobu živin. Vhodná pro pěstování v nádobách. SHU 45 000 – 55 000.
  • Kristián – žlutá chilli paprička. Pěstování na poli i skleníku. Středně dlouhé plody. Rostliny vyžadují dostatečnou zásobu živin. Vhodná pro pěstování v nádobách. SHU 50 000 – 60 000.