Naše nabídka

Byliny a koření - Od jara do podzimu máte k dispozici čerstvé mladé výhony, květy, listy i semena. Zároveň častým zastřiháváním získáváte rostlinu – dekoraci v pěkném, kompaktním tvaru. Bylinky mají mnohostranné využití – kombinované na záhoně se zeleninou odpuzují různé škůdce. Posezení poblíž záhonu s bylinkami se změní na provoněnou siestu.


Bobkový list - Laurus nobilis
Koření vhodné pro přípravu masa, omáček a nakládání hub.
Cibule naťová
Vyhledávaný doplněk pokrmů z důvodu jemnější chuti v porovnání s cibulí kuchyňskou.
Estragon - Artemisia dracunculus
Odolná bylina vhodná pro přípravu masitých pokrmů a omáček.
Koriandr - Coriandrum sativum
Bylina pro moderní kuchyni.
Majoránka - Origanum majorana
Tradiční české koření s výrazným aroma v čerstvém i sušeném stavu.
Mateřídouška - Thymus
Bylina pro kuchaře i léčitele.
Meduňka - Melissa officinalis
Bylina využívaná pro přípavu čajů.
Oregáno - Origanum vulgare
Bylina typická pro italskou kuchyni.
Petržel listová - Petroselium crispum - lidově kudrnka
Tradiční česká bylina vhodná do polévek a salátů.
Reveň kadeřavá - Rheum rhabarbarum - lidově Rebarbora
Oblíbená bylina našich babiček a nedělních moučníků.
Rozmarýn - Rosmarinus officinalis
Jedna z nejvíce používaných bylin světových kuchyní.
Šalvěj - Salvia officinalis
Osvědčená bylina na přípravu ryb, grilování masa. Vhodná též pro boj s paradentózou.
Saturajka horská - Satureja montana
Nenáročná bylina s příznivými účinky na zažívání.
Smil italský - Helicrysum italicum - lidově italské maggi
Základní bylinka moderní kuchyně.
Tymián - Thymus vulgaris
Hojně využívaná bylina v kuchyních celého světa.

K provozování tohoto webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme. Další informace.